اطلاعات کنکور کارشناسی ارشد رشته سینما
رشته سینما یکی از 7 رشته موجود در کد رشته امتحانی 1357 کنکور کارشناسی ارشد سراسری است که مجموعه هنرهای نمایشی و سینما نام دارد. دانشگاه آزاد رشته سینما ندارد.
فارغ التحصیلان رشته ارشد سینما کارگردان سینما، منتقد و مدرس دانشگاه و مدارس می شوند. پس علاقمندان به کارگردانی در سینما باید رشته سینما را انتخاب نمایند.
با هر لیسانسی می
توانید در کنکور کارشناسی ارشد رشته سینما شرکت نمایید و معمولاً هرساله 70 درصد پذیرفته
شدگان نهایی رشته سینما، کارشناسی غیرهنر دارند.
منابع آزمون کارشناسی ارشد سینما به توصیه سنجش امیرکبیر
منابع آزمون کارشناسی ارشد سینما اگر به درستی انتخاب شوند ، اولین قدم صحیح در مسیر حرکت به سوی قبولی در آزمون کارشناسی ارشد سینما دانشگاه سراسری و آزاد است، لذا دپارتمان های تخصصی سنجش امیرکبیر جهت سهولت دسترسی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد، منابع آزمون کارشناسی ارشد سینما را تدوین و گردآوری نموده است تا داوطلبان حتی اگر خودشان به صورت مستقل نیز بخواهند منابع را تهیه کنند این امر قابل انجام باشد. به داوطلبان توصیه می شود که از بسته های آموزشی(کتب و جزوات تخصصی) مورد نیاز هر رشته استفاده کنند(به دلایل زیر) ولی اگر باز اصرار دارند که منابع را تهیه کنند توصیه می شود در کنار منابع تهیه شده مرجع، کتاب مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد) به روش سنجش امیرکبیر را تهیه کنند که به آنها روش برنامه ریزی را ارایه می دهد که بتوانند از مینیمم زمان، ماکزیمم استفاده را بکنند.
ثبت نام کنکور ارشد سینما در دی ماه انجام می پذیرد و زمان برگزاری آزمون 8 اردیبهشت ماه و زمان اعلام نتایج اولیه خردادماه است. کنکور سینما امتحان عملی ندارد و یکی از دلایل پذیرفته شدگان رشته های غیرهنری در این رشته این مساله است و همین مساله باعث بوجود آمدن این شایعه که قرار است آزمون عملی برای رشته سینما ایجاد کنند هر ساله وجود دارد که تا کنون عملی نشده است.
کد 1357 به ترتیب شامل رشته های کارگردانی نمایش، سینما، تولید سیما(که فقط مرد پذیرش می کند)، ادبیات نمایشی، بازیگری، تهیه کنندگی تلویزیون (تاکنون فقط مرد پذیرش کرده است)و رادیو (شامل دو گرایش به نام تهیه کنندگی و نویسندگی است که تهیه کنندگی بهتره) است.
داوطلبین کنکور ارشد سینما باید کد رشته 1357 را انتخاب نمایند. این کد رشته دارای 7 رشته است و هر رشته ای ضرایب خاصی داره و برای هر رشته ای فقط باید به درسهایی پاسخ بدین که در اون رشته ضریب دارند. مثلا برای ارشد سینما شما باید به دروس زبان عمومی و تخصصی ، فرهنگ هنر و ادبیات ایران و جهان، مبانی نظری سینما، بررسی و نقد آثار سینمایی پاسخ دهد. جواب دادن به دروس دیگر ضرایب در رتبه رشته اصلی تون تاثیری نداره. دفترچه سئوالات این رشته 11 درس دارد که برای سینما باید به 4 درسی که ذکر شد پاسخ دهید. البته اگر وقت اضافه آوردین می تونین به دروس دیگر رشته ها هم پاسخ بدین. سالهای گذشته 90 درصد پذیرفته شدگان رشته های تهیه کنندگی و رادیو داوطلبین رشته سینما بوده اند که با پاسخ دادن به دروس این دو رشته در آنها پذیرفته شده اند.
دو ساعت برای پاسخ دادن به سئوالات فرصت دارید. برای
اطلاع از نوع سئوالات، دفترچه سوالات کنکور ارشد سینما سال 95 را از فایل زیر دانلود
نمایید.
سوالات کنکور ارشد سینما سال 95
تعداد شرکت کنندگان مجموعه هنرهای نمایشی و سینما که شامل 7 رشته است حدود 4 هزار نفر است و ظرفیت پذیرش کنکور کارشناسی ارشد در گرایش سینما در سال 1395 تعداد 86 نفر بوده است. پذیرش هر دانشگاه در روزانه، شبانه (شهریه تمام دوره حدود ده میلیون تومان) غیرانتفاعی(شهریه تمام دوره حدود 15 میلیون)، پردیس(شهریه تمام دوره حدود 20 میلیون است) در جدول زیر آمده است.
کیفیت دانشگاهها برای انتخاب اولویت(بر اساس تجربه های رتبه های برتر سالهای گذشته)
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه هنر تهران
3- دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشگاه سوره
5- دانشگاه کمال الملک نوشهر که در سال 1395 برای اولین بار در ارشد سینما دانشجو پذیرش نموده است.
طراحان سوالات کنکور کارشناسی ارشد رشته سینما اساتید برجسته دانشگاه های تهران، هنر تهران،صدا و سیما و تربیت مدرس به شرح زیر هستند و بدون شک مطالعه تالیفات این اساتید بسیار مفید خواهد بود.
1- محمد شهبا دانشگاه هنر
2- محسن هاشمی دانشگاه هنر
3- علی روحانی دانشگاه هنر
4- فرشاد فرشته حکمت دانشگاه تهران
5- محمد باقر قهرمانی دانشگاه تهران
6- احمد ضابطی جهرمی دانشگاه صدا و سیما
7- حسن بلخاری دانشگاه تهران
جدول ضرایب کارشناسی ارشد سینما و هنرهای نمایشی عبارت است از:
www.sanjesh.org سازمان سنجش آموزش کشور
www.msrt.ir وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری
- ۹۶/۰۷/۱۲